Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Fitxes Youcat

 • Autor:
  Delegació Diocesana de Pastoral de Joventut de Barcelona
 • ISBN:
  978-84-9846-952-3
 • Pàgines:
 • Les fitxes Youcat és un projecte realitzat per la delegació de joventut de Barcelona i amb el suport del SIJ, nascut fa gairebé 4 anys, que ara veu la llum amb un nou format i amb la col·laboració de l’Editoral Claret. Darrera la seva autoria no hi ha grans teòlegs, sinó un grup de joves cristians que un dia van acceptar el repte d’elaborar un material adequat pels joves d’avui, a partir del Youcat. Aquestes fitxes són fruit de moltes hores de reunions i sobretot moltes ganes que els joves del segle XXI comprenguin i visquin amb joia el gran tresor de la fe. A tot aquest gran i inoblidable equip va dedicada aquest publicació.

  La joventut és l’edat de posar-ho tot en dubte i de plantejarse les grans preguntes. Per a respondre a aquestes inquietuds es publicà l’any 2011 el Youcat, una inculturació del catecisme en el continent juvenil, com diu Benet XVI al pròleg. El seu format de preguntes i respostes responia a aquesta filosofia. Tot i això no deixava de ser un catecisme, i per treballar amb grups de joves no resultava tan senzill. Així va néixer la idea de les Fitxes Youcat, que no pretenen substituir el Youcat, sinó ser una ajuda per a facilitar el seu
  treball en grups de joves, catequesis de confirmació o classes de religió en escoles.

  Concretament les fitxes Youcat consten de 25 fitxes que tracten temes tan diversos com; L’origen de l’univers i de la vida, Raons per creure o no creure, La història de la redempció, el Misteri de la Santíssima Trinitat, La Mare de Déu, L’Esperit Sant, Ecumenisme i diàleg interreligiós, La comunió dels sants, Judici final i resurrecció dels morts... entre d’altres qüestions.

 • La Delegació Diocesana de Pastoral de Joventut de Barcelona es va crear l’any 1984 any en el qual la diòcesi es va celebrar l’Assemblea Diocesana, per tant és fruit d’aquesta assemblea en la qual es va detectar la necessitat de crear aquesta delegació amb una clara finalitat de cuidar, orientar i enfortir la pastoral amb joves.

  La Delegació vol estar al servei d’aquesta pastoral i impulsar un projecte de pastoral juvenil per a la diòcesi. I vol, també, estar al servei dels joves que, vinguts d’altres països, desitgen conèixer la pastoral de joventut de la diòcesi i participar-hi.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.