Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • EDUCACIÓ INTEGRAL I TRANSFORMACIÓ DEL SISTEMA

 • Autor:
  Josep Gallifa
 • ISBN:
  978-84-9136-213-5
 • Pàgines:
  222
 • Aquest llibre explora l'educació des de la teoria integral, definint un model que incorpora les ciències, les arts, la cultura i la consciència personal, tot resumint el llegat de les tradicions moderna, postmoderna i premoderna, per a una educació integral.
  Es desenvolupa en paral·lel una proposta de transformació del sistema educatiu de Catalunya. Per això s'exploren quatre lògiques: la de la persona, la de la societat, la de l'escola i la del sistema educatiu. Per a cada una d'elles s'extreuen uns principis per promoure l'educació integral des d'aquella lògica i se'n presenten casos de transformacions concrets.
  Aquestes lògiques suposen aprofundir en l'educació basada en evidències, en el paper de la promoció de la creativitat i el talent, en la rellevància de promoure valors i canvi cultural i en la necessitat d'elevació de consciència personal. En aquest darrer sentit es presenten models per la consciència holística i el pensament integral, necessaris per avançar en profunditat en la formació de les noves generacions. D'aquesta manera es proporciona una eina per contribuir, des de l'àmbit o especialitat on s'estigui –i sigui quina sigui la pròpia aproximació–, a l'objectiu compartit de l'educació integral.

 • Josep Gallifa, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Especialitat Teoria i Història de l’Educació. Especialitat Estadística Matemàtica. Professor Catedràtic de la Universitat Ramon Llull a Blanquerna en Psicologia i Educació.

Del mateix autor:

No hi ha cap llibre relacionat amb aquest autor.