-
Llibertat religiosa en un estat laic
- Autor:
Associació Cristianisme al Segle XXI, Ramon M. Nogués Carulla, Jaume Botey Vallés, Begoña Roman Maestre, Juan Martín Velasco
- ISBN:
978-84-9846-096-4
- Pàgines:
240
-
La immensa majoria dels analistes de la situació del cristianisme a l’Europa dels nostres dies, també i sobretot entre els qui reconeixen la gravetat de la crisi, assenyalen la presència de grups cristians que, sense trencar amb l’Església, i des del seu interior, donen indicis d’estar trobant formes de viure la fe i de comunicar-la en el seu entorn. En aquells grups, és un fet l’experiència de la fe i els seus membres van encertant a trobar formes de presència en la societat que, sense pretensions d’aconseguir-hi cap mena de predomini, resulten significatives en els ambients en què viuen. Ho deia, per exemple, J. Delumeau, quan, a la seva obra ¿Se muere el cristianismo?, constatava que «Déu, menys viu en altres èpoques d’allò que ens fan pensar visions idealitzades d’aquells períodes, segurament està avui menys mort del que ens diuen alguns diagnòstics sobre el nostre temps... sorgeixen alhora per tot arreu grups de cristians animats per una fe viva, celebrada i compartida comunitàriament, alimentats per la lectura i la meditació de la Paraula, a la recerca de la unitat, i compromesos amb la societat en què viuen, que són el germen d’un cristianisme de futur».
-
No s'ha trobat descripció de l'autor.
-
Ramon M. Nogués (1937) és escolapi, professor d’Antropologia biològica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i autor de nombroses publicacions sobre evolució, genètica de povblacions, neurobiologia de la sexualitat i neuroreligió.
-
Jaume Botey (1940) és professor d’Història de la cultura i dels moviments socials a la UAB. Membre de Cristians per al Socialisme, participa activament en els moviments socials per un altre món possible.
-
Begoña Roman és professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. El seu àmbit d’especialització és l’ètica kantiana i l’ètica aplicada a entorns professionals i organitzacions. Ha dirigit la Càtedra d’ètica de la Universitat Ramon Llull (URL) i és membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i de la Comissió de seguiment del codi ètic de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament.
-
Juan Martín Velasco (1934) és sacerdot i teòleg, professor de de fenomenologia d’història de la religió a la Universitat Pontifícia de Salamanca. Entre les seves obres destaquen Una interpretación personalista de la religión (1976) i Lenguaje científico, mítico y religioso (1980).