Disponible també en: ebook PDF preview book comprar llibre
 • Estimada Amazònia

 • Autor:
  papa Francesc
 • ISBN:
  978-84-9136-289-0
 • Pàgines:
  86
 • La cinquena Exhortació Apostòlica del papa Francesc, «Estimada Amazònia», traça nous camins d’evangelització i cura del medi ambient i dels pobres. En particular, «La estimada Amazònia es mostra davant el món amb tota la seva esplendor, el seu drama, el seu misteri». Així comença l’exhortació en la qual el Papa Francesc exposa els seus quatre «Somnis per a l’Amazònia», el destí ens ha de preocupar a tots, perquè aquesta terra també és «nostra»: somni social, que l’Amazònia «lluiti pels drets dels més pobres»; somni cultural, «preservi la riquesa cultural»; somni ecològic, «custodiï gelosament l’aclaparadora bellesa natural» i, finalment, somni eclesial, que les comunitats cristianes siguin «capaces de lliurar-se i encarnar-se a l’Amazònia».
  L’exhortació dona un nou impuls missioner i encoratja el paper dels laics en les comunitats eclesials. Suposa un nou repte per a l’Església, cridada a trobar noves vies per a evangelitzar, anunciant el cor del missatge cristià, el kerygma que manifesta el Déu de la misericòrdia.

 • Jorge Bergoglio va néixer a Buenos Aires el 1936, rebé l’ordenació presbiteral el 1969 dins la Companyia de Jesús, fou ordenat bisbe el 1992 i creat cardenal, pel papa Joan Pau II, el 2001. El 13 de març del 2013 va ser elegit, pel conclave reunit al Vaticà, bisbe de Roma i, per tant, Sant Pare de l’Església catòlica, i prengué el nom de Francesc.

Del mateix autor: